«Іван Сила» бере силою чернівецький театр

    В Україні знімають дитяче кіно, яке на 100% профінансувала держава, це лише другий проект з часів незалежної України профінансований державою. Мета стрічки «Іван Сила» — дати молодому поколінню національного героя, українця, на якого треба рівнятися, адже воно має зростати з усвідомленням того, хто вони є. Відповідно цим повинні перейматися і, певно, переймаються режисер, продюсер, актори і всі, хто працює над новим фільмом.

    Зніматиметься фільм у чотирьох містах — Києві, Львові, Ужгороді та Чернівцях. Будучи свідком зйомок деяких кадрів у Чернівецькому театрі, я розумію, що фільм може і стане якимось прикладом для дітей та молоді, а от театр до наступного сезону може не доживе. Працівники нашого театру буквально здмухували пил з нього, слідкували, аби зайва муха там не пролетіла, але з приїздом знімальної групи вони вже нічого не могли вдіяти, а тільки почали підраховувати збитки. Ці збитки включили в себе зламаний стілець у ложі, який зараз неможливо замінити новим, пошарпані стіни та килими. Зрозуміло, що вони займаються важливою справою, та невже їх врятує одна хвилина, яку вони б витратили, аби зайти з першого поверху балкона на другий поверх балкона через двері? Навіщо ж лазити по антикварних поручнях?

    Вони всі не сприймають театр, як архітектурну і художню цінність, а як тимчасовий знімальний майданчик, який потрібен виключно їм у момент зйомок. А театр потрібен нам і тим молодим людям, які подивляться фільм і зрозуміють, що театр - це цікаво і гарно, але йти вже не буде куди...

    Не встигли поїхати одні (до речі, обіцяючи зовсім скоро повернутися), приїхали інші. Теж щось знімають, теж з хорошою метою, але театру важко... Зрозумійте і вшануйте його немолоді роки та незрівняну красу!

    Комментарии

    03.09.2012 11:10:02
    Avatar of log-centerlog-center
    Навряд, що викладені факти вандалізму стосуються саме знімальної групи "ІВАНА СИЛИ", так як в адміністрації театру немає і не було жодних претензій до них, що не можу сказати про знімальну групу "Тіні незабутих предків" Зеленського, яка прийшла після "ІВАНА СИЛИ", яку просто директор вигнав на віки вічній з храму культури так само як і ректор Національного Університету де також накоїли значних збитків.
    04.09.2012 08:06:32
    Avatar of kljuchkljuch
    Позиція автора могла б викликати повагу, якби ситуація відповідала дійсності. Творча група фільму "Іван Сила" складається переважно з людей, які самі мають безпосереднє відношення до театру. Серед них - 5 Народних артистів України! Та вони усі навшпиньки ходили театром, Андрієнко заборонив навіть з чаєм ходити по приміщенню, аби десь плям не залишити. Можливо, був якийсь поодинокий випадок - не знаю, не бачила. Але отак узяти і всіх гамузом звинуватити - це якось непорядно.
    25.09.2012 04:01:59
    Avatar of КонсерваКонсерва
    По-перше, ніхто не говорить про вандалізм. Лише недбале ставлення до пам'ятки архітектури та культури :-). По-друге, що з того, що Зеленьський всрав театр більше за вас? Не треба казати, що знімальна група «Івана Сили» свята. Ясно, що Сумська не буде трощити стільці, але я на власні очі бачила, як ваші техніки стрибали старовинними стільцями, з балкона на балкон. Та й робітниці скаржились. Хотілося, звісно, щоб все було так, як ви кажете й той випадок, який я бачила, був дійсно поодиноким. А моя робота проста: що побачила — те й написала.
    13.12.2013 11:18:13
    Avatar of КонсервКонсерв
    До речі, фільм класний, нам сподобалось!

    Adding comments is temporarily disabled for unregistered users.

    Go Top